biography

English . Polski . Español . русский . 한국어 . Hungarian

Koncert-kritikusai dícsérete szerint ”a líraiság, az intenzív  virtuozitású előadóművészet”  jellemzi zongorajátékát.
Martin Labazevitch zongorista, Európa közöttük az Egyesült Királyság, Lengyelország, Spanyolország, Litvánia, az USA, Japán, Izrael koncertermeiben, fesztiváljain szerepelt már nagy sikerrel. Több rangos verseny díjazottja és résztvevője, köztük a Hilton Head International Piano Competition, Jose Iturbi International Piano Competition Valencia, Cleveland International Piano Competition, valamint számos díj  tulajdonosa, mint a Rina Menashe Award Izraelben, a New Yorki Kosciuszko Foundation ösztöndíja, a Manhattan School of Music, New York a legígéretesebb zongoristának adományozott  Harold Bauer díja.

Szólistája volt neves zenekaroknak mint, a Joven Orquesta Nacional de Espana és Orquesta Joven de Andalucia Spanyolországban, Rzeszow Philharmonic Orchestra Lengyelországban, St.Kristoforo Kamernis Orkestras Litvániában, a New York-i Sinfonietta és a  Hamptons Festival Orchestra, a  TIPC Symphony Orchestra Japánban, ahol olyan karmesterekkel dolgozott együtt mint  Donatas Katkus, Ki-V Sung, Shunsaku Tsutsumi, Ewa Strusinska és Lukas Foss.
Számos rádió-és tv állomás a New York-i WNYC, WQXR, chicagói WFMT a lengyelországi, spanyolországi média tűzte már műsorára koncertjeit.

A 2010/11-es szezonban a lengyelországi Beethoven Academy Orchestra-val készítette el debütáló CD-jét, turnézott az USA-ban, Spanyolországban, Litvániában, a Vilnius Quartet-tel közös koncertköruton vett részt. Aktív kamarazenészként  alapító tagja a Paderewski Triónak, a lengyel zenészekből álló együttesnek, melynek támogatója és segítője a néhai Isidore Cohen, aki  tagja volt  a Juilliard Quartet-nek és a Beux Arts Trio-nak. A Paderewski Trio debütáló koncertje a Carnegie Hall Weill-termében, a The Strad Magazin kritikusának is elnyerte a tetszését az általuk megszólaltatott művek ", sokoldalú, izgalmas” előadásmódjával.
Játszott a Tedmed Conference –ben a Kennedy Center Opera House Washington DC –ben, valamint koncerteket adott Odessa-ban , New Orleans-ban,Louisiana-ban és Washington DC-ben.
A 2013/14. évi szezonban visszatér Odessa-ba, ott  az Odessa Philharmonic Orchestra vendégelőadójaként, a  Catholic University Symphony Orchestra-val Washington DC-ben, mint a CUA Concerto Competition győztese játszik koncertet. Az évadban több kamarazenei előadással, valamint egy szólókoncerttel hallható Washington DC-ben is, többek közt a Levine School koncertsorozatában
Tanít a Washington Conservatoire-ban és a Levine School-ban Washington DC-ben, valamint a Special Music School Kaufman Center-ben,  New York City-ben.

Martin Labazevitch Lengyelországban született, tanulmányait többek közt az Odessa State Conservatory-ban Ukrajnában végezte, mielőtt emmigrált volna az Egyesült Államokba. 2008-ban kitüntetéssel diplomázott  a New York-i Manhattan School of Music-ben, legfontosabb tanárai  Anatoly Kardashov, Nina Svetlanova és Horacio Gutierrez. Jelenleg  a Catholic University of America doktori képzésben résztvevő hallgatója, José Ramos Santana tanitványként..

Muzsikus partnerei többek között Philippe Entremont, Stephen Hough, Dmitri Bashkirov, Bella Davidovich, Ruth Laredo, Jeffrey Swann and Earl Wild.
Elkötelezett híve a kortárs zene műfajának, az élő zeneszerzők közül Richard Danielpour, Jan Radzynski és Lukas Foss műveinek értő előadója.

Martin Labazevitch jelenleg New York City és Washington DC között osztja meg idejét.

back to top